Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER

MARKETINGLESSEN VOOR CHANGE & MEETING DESIGN: THE POWER OF ENTERTAINMENT

/ by in Design, Nieuws

De auteur van dit artikel is Jennifer Lem, managing director en consultant bij Influate | Directing the Dynamics of Change. Zij is tevens  partner bij DigiDash waar zij digitale interventies bedenkt & ontwerpt.Toen wij het artikel lazen begaven wij ons op het feest der herkenning!“Je kent ze wel, die prachtige reclames voor zorgverzekeraars. Mooie muziek, slow-motion beelden, lieve mensen; voor je het weet zit je tijdens een reclameblok een traantje weg te pinken. Marketeers weten heel goed hoe ze hun doelgroep moeten raken en vervolgens bewegen naar een besluit en dus gedrag dat leidt tot een aankoop. 

Draagvlak voor veranderingsprocessen door Studio Kessler met associatieve cartografie

 Wat is hun recept en waarom is het zoveel lastiger om een echte verandering binnen organisaties teweeg te brengen, ergo; om mensen te laten besluiten ander gedrag te vertonen? Entertainment sticks Entertainment werkt. Het raakt, brengt mensen in beweging en haakt in op ons emotionele brein. We voelen ons fijner tijdens en na het entertainment (of dit nu muziek is, een mooie performance of prachtige beelden) en koppelen dit positieve gevoel aan het product. Een ultiem voorbeeld is Intel, dat vorig jaar een sponsor overeenkomst tekende met FC Barcelona om haar naam te mogen printen…aan de binnenkant van de shirts van de voetbalspelers! Een goal roept een positief gevoel op, de speler doet zijn shirt omhoog en voilà, de koppeling met positief gevoel en Intel is gemaakt. Waarom is de marketing industrie oneindig veel groter dan de Change en Meeting Industrie?

Entertaining, horizontaal, esthetisch, licht verteerbaar en super inhoudelijk. De Roadmap Trajecten voor verander management van Studio Kessler.

Waarom is een commercial die gebruikt maakt van onze emotie om ons gedrag te beïnvloeden vele maten effectiever dan een changeprogramma of meeting ingericht met het nodige entertainment? Marketing beïnvloedt je beslissing wat te kopen. Je ziet iets dat je nodig hebt, of waarvan je vindt dat je het nodig hebt, en je hebt een keuze!?Marketing is afgestemd op onze geest om betrokkenheid te krijgen bij de beslissing, niet bij de uitvoering van de beslissing.? Je wordt per slot van rekening niet geëntertaind wanneer je besloten hebt die nieuwe iPhone te kopen, je wordt geïnstrueerd. Entertainment in meetings wordt doorgaans ingezet nadat de beslissing is genomen.? Mensen komen samen voor een kick-off, om te netwerken, om een update te krijgen, om te discussiëren over hoe dingen gedaan zouden moeten worden, nadat er vóór hen is besloten wat er gedaan moet worden.