Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER

Engagement

/ by in Design, Nieuws

Het bedenken van een nieuwe strategie voor een organisatie is een stuk makkelijker dan het daadwerkelijk implementeren en uitvoeren. Het creëren van engagement bij de betrokkenen is de sleutel voor het succes van elke transformatie.Visualisatie in workshopverband van een brainstorm/strategie-sessie van de gemeente Almere

Visualisatie in workshopverband van een brainstorm/strategie-sessie van de gemeente AlmerePijlers in de kunst van het creëeren van betrokkenheid in transformatieprocessen zijn: • Het communiceren van de strategie met behulp van visualisaties en een verhaallijn. • Het accomoderen van een veilig en speels platform voor discussie over de gelande weg. • Ervoor zorgen dat iedereen op alle niveaus aan het spel mee doet en dezelfde taal spreekt. • Elke betrokkene de strategie begrijpt en het landschap waarin deze wordt toegepast overziet. • Elke betrokkene de reden waarom deze wordt ingezet leert te begrijpen. • Het toepassen van ontdekkingsleer waarin ruimte wordt gefaciliteerd voor zijpaadjes, fouten, bezinking, nieuwe inzichten en zelfreflectie. Mede geëxtraheerd uit de (top)sport is bekend dat • iedere betrokkene het gevoel moet hebben onderdeel te zijn van een team. • iedere betrokkene het gevoel moet hebben dat het onderdeel uitmaakt van iets groots. • iedere betrokkene het gevoel moet hebben dat zijn aanwezigheid er toe doet. • De meeste betrokkenen behoefte hebben aan oefening, bezinking en alleen door relatief langzame beklijving van nieuwe patronen nieuwe automatismen kunnen omarmen.eindresultaat strategiesessie met de gemeente Schiedam

eindresultaat strategiesessie met de gemeente SchiedamIn de Roadmapmethodiek die ontwikkeld is door Martijn Kessler aan de hand van associatieve cartografie zijn alle bovenstaande punten verenigd. Het is mede zo succesvol gezien de belangrijkste kenmerken van het medium aansluiten bij de behoeftes voor het creëeren van engagement. Het medium is een aaneenschakeling van visualisaties waar men als in geen ander de verhaallijn kan zien in de reis die op de kaart wordt aangegeven.Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Aan de hand van de landkaart kan iedereen de voor hen herkenbare delen op zoeken en daaromheen hun eigen verhaal vertellen.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Aan de hand van de landkaart kan iedereen de voor hen herkenbare delen op zoeken en daaromheen hun eigen verhaal vertellen.Het is per definitie speels, transparant, bondig en laat het gehele plaatje zien, het creëert overzicht en inzicht. Het is een beeldende taal die geen ruimte laat voor verschillende interpretaties en verschillende talen. Er wordt gewerkt met (veilige) geografische metaforen. Door te werken in een schaal waar een directeur veranderd in een citadel en een proces wordt verbeeld als een zeestroom met wrakken en rijke visgronden worden alle betrokkenen in hun kracht gezet. Zij worden aangezet tot creativiteit, transparantie en reislust, en staan meer open voor kritiek. Er is door de birds eye view en de metaforische schaalverandering een constante associatie met het verbeelden van iets ‘groots’, de odyssee die met zijn allen uitgestippeld en gemaakt gaat worden. In het inspirerende en spectaculaire visuele iteratieproces die in de Roadmap methodiek zit geïncorpereerd zitten de componenten discussie, ontdekkingsleer, de langzame beklijving en de bezinking van nieuwe inzichten. Samen wordt er een nieuw gezichtsveld gecreërd, doelen worden op alle niveaus met elkaar verbonden en vaardigheden van iedereeen die meedoet ontwikkeld! 

workshop banner

Did you know?

  • 70% of change initiatives fail due to people issues
  • 71% of employees are not engaged
  • 53% of executives do not believe their company’s strategy will lead to success.

22th of May, 2015 Rootinc, a leading corporation in the change bizz declares “If you want to truly engage your people, transform your culture, improve communications, and more effectively execute strategies, it’s critical to tap both sides of people’s brains.”   They conclude that engagement tactics are most effective when memorable, visually engaging, relevant, and actionable. With that ideal combination it enhances the learning process and produce results. Are they talking about Companymaps Roadmap Methodology? No, but it gives us the confidense that behind our succes there is a pattern, a broad vision of professionals that think in the same direction. Rootinc continues; “Every person is unique. It’s one of the things that makes our world so interesting and exciting. But it can also make communication a challenge because each person has an individual style of learning. If you’re using the same method for everyone, you probably aren’t getting optimal results. Root gets it done by devising creative and visual methods to deliver a message that connects people to complex strategies and makes it much easier to understand and process. That clarity of communication helps employees own and engage in the strategy to accelerate results.”Well, Companymap  can make that happen, Lets map together!!