companymap, Veranderingsmanagement, WORKSHOPS EN VISUALISATIES

Studio Kessler’s associatieve bedrijfskaarten, roadmap workshops en roadmap-methodieken zijn speelse instrumenten voor veranderingsmanagement, teambuilding, strategieontwikkeling en bedrijfscommunicatie. De producten van Studio Kessler creëren verbinding, betrokkenheid, inzicht, overzicht en draagvlak. In de verschillende formats van Studio Kessler wordt gewerkt aan specifieke vraagstukken.

Utrecht

Deze associatieve cartografische weergave geeft een blik op de toekomst van het ruimtelijke domein van Utrecht. De kaart is vervaardigd op het Festival van de Ruimte, 11 april 2016, in samenwerking met de betrokken deelnemers van het festival.

De kaart leest van links naar rechts. Onder invloed van de Omgevingswet, afgebeeld als wind links bovenin, wordt er een ontwikkelingsstroom in gang gezet waarop aangepast gedrag, nieuwe kennis en wensen hun weg zoeken naar de gemeente van de toekomst.

Samen met Studio Kessler hebben we een fantastisch mooi Kabinet voor Levend Onderzoek ontwikkeld voor de Directieraad Achmea. Samenwerking met Martijn en zijn collega’s verliep uiterst plezierig en professioneel. De opbrengst van 24 uur werken met de groep was een prachtig cartografisch landschap van Achmea, waarin alle uitdagingen en de richting voor de toekomst zijn opgenomen. De werkwijze van Studio Kessler brengt creativiteit en inhoud samen in een sensationele kaart op maat! – Suzanne Leclaire-Noteborn, Kabinet voor Levend Onderzoek

Binnen het bedrijfsleven kunnen de producten van Studio Kessler voor uiteenlopende doeleinden gebruikt worden :

"Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Aan de hand van de landkaart kan iedereen de voor hen herkenbare delen op zoeken en daaromheen hun eigen verhaal vertellen. Storytelling avant la lettre. Het delen van de oorsprong van het bedrijf of de transactie, is cruciaal voor de toekomstige samenwerking. Een lifeline zo prachtig weergegeven dat je 'm overal op kunt hangen. Toegankelijk voor eenieder". Dorothee van Vredenburch, ING Group Managing Director of Corporate Communications & Affairs:

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden.  Storytelling avant la lettre.”Dorothee van Vredenburch, ING Group

Managing Director of Corporate Communications & Affairs:

Tevens zijn de bedrijfskaarten die worden ontwikkeld een geschikt relatiegeschenk en/of kunstwerk.

 
roadmapping

In een bescheiden setting van 5 tot 30 man kan het zijn dat de workshops worden ingezet als een inspirerende strategiesessie, als onderdeel van een heidag, als middel om tot een navigatie-instrument te komen of als een geestig, inhoudelijk sterk bedrijfsuitje.

In een conferentie-achtige setting van 100 tot 200 man met stakeholders en partijen die elkaar minder goed kennen kan een kruisbestuiving van ideëen en informatie worden bereikt. De nadruk ligt dan meer op kruisbestuiving en het netwerkelement.

Een kaart vervaardigd voor de KBA, een onderzoeksinstituut dat het snijvlak tussen de onderwijswereld en de bedrijfswereld verkent. De kaart wordt gebruikt als oriëntatie- en navigatie-instrument voor de klanten en medewerkers van het instituut.

Een kaart vervaardigd voor de KBA, een onderzoeksinstituut dat het snijvlak tussen de onderwijswereld en de bedrijfswereld verkent. De kaart wordt gebruikt als oriëntatie- en navigatie-instrument voor de klanten en medewerkers van het instituut.

Sandra Vintges, Ernst&Young:

Een zeer speciale, nuttige en aangename workshop op een fantastische locatie (Landgoed de Olmenhorst). Met z´n allen hebben we het bedrijf mooi op de kaart gezet. Ontzettend leuk en bindend resultaat!! Een echte aanrader!

Raymond van der Laan, Acision:

We hebben een hele leuke en nuttige geofictie-workshop gehad met ons R&D team. Martijn’s aanstekelijke enthousiasme bracht precies dat teweeg wat we voor ogen hadden: een gemeenschappelijk beeld van ons team en haar positie in de organisatie, nu en in de toekomst. Een ideaal teambuilding event met een prachtig eindresultaat dat vol trots aan de muur van ons kantoor hangt.

Bart Jan Vreeman, DHV:

Een informele, gezellige en actieve workshop met een enthousiaste begeleiding! Daarnaast mag het eindresultaat ’Zet jezelf op de kaart’ er zeker wezen. Deze workshop is een ideale manier om elkaar en de processen waarmee we worstelen beter te leren kennen.

Voorafgaande aan de workshops is er de mogelijkheid om discussies en brainstormsessies over een nieuw te varen koers of een reorganisatie door Studio Kessler met geofictie te visualiseren. De visualisaties zijn een goede opmaat voor een geofictie-workshop.