martijn   cas

Martijn Kessler

 

Cas Hofstee

daan michel gerard

Daan de Clercq

Michel Bakker

Gerard Schoemaker


Studio Kessler wordt geleid door Martijn Kessler en Cas Hofstee. Onze studio werkt nauw samen met een team van partners en freelancers in roadmapping van organisaties, events en in kunstprojecten.

Gerard Schoemaker, Daan de Clercq, Quintus Kessler, Geanne Welles en Michel Bakker  spelen een belangrijke rol in onze organisatie.

Quintus Kessler en Geanne Welles

 

 

 

 

 

 

Quintus Kessler, de zoon van, loopt gedurende langere tijd stage bij ons.

Geanne Welles is kunstenaar met een zwak voor cartografie, spel en educatie.
Deze passies combineert zij in het ontwikkelen van workshops en lesmateriaal voor kinderen. Daarnaast is zij als vrijwilliger actief voor het Missing Maps Project.
Geanne en Martijn werken samen aan workshops over cartografie en geofictie
voor kinderen en aan een kinderboek over deze onderwerpen.

 

 


MARTIJN KESSLER

Ondernemer, Geoficticus

“Zolang ik mij kan herinneren zie ik de wereld, en alles wat zich daarbinnen afspeelt, in kaarten en maquettes. Naarmate ik ouder werd ontdekte ik dat deze manier van kijken wezenlijk anders is dan gebruikelijk. Gedreven door de oneindige behoefte om de wereld en alle aspecten van het leven te spiegelen in kaartvorm, ben ik de Vrije Academie gaan volgen en heb ik het medium verder ontwikkeld. Iedere organisatie en iedere familie zie ik als een op zichzelf staande, unieke wereld die ik kan vertalen naar cartografie. De voldoening die een groep ervaart in het samen werken aan een kaart beschouw ik zelf als een van mijn grootste verdiensten”.

 

martijn biza

 

 

olmenhorst atelier

“In 1989 vestigde ik mij vanuit Den Haag met mijn studio op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.Eind 1990, na een aantal landelijke publicaties over mijn werk, ontwikkelde ik mijn concept voor geofictieve bedrijfsworkshops en evenementen. Het bleek een gouden greep. Associatieve cartografie bleek een bijzondere verbindende en onthullende werking te hebben in groepsprocessen.  Ik raakte steeds enthousiaster over de mogelijkheden die het medium bood om draagvlak te vinden in veranderingsprocessen. Via grote opdrachten, studie en de feedback van mijn klanten en partners ontwikkelde zich de roadmap-methodiek. De laatste jaren geef ik leiding aan een snel ontwikkelende en groeiende organisatie en werk ik met veel plezier aan uiteenlopende kunst- en communicatie projecten”.


CAS HOFSTEE

Geoficticus, cartograaf, workshop-leider, zelfstandig ondernemer, ontwerper, voorzitter van het Genootschap voor Geofictie.

Cas werkt samen met Martijn Kessler vanaf 2002, door de groei van Studio Kessler werd het mogelijk het team uit te breiden met een sociaal inspirerende en capabele workshopleider/geoficticus. In Cas Hofstee vond Martijn precies wat hij zocht, Cas wordt regelmatig ingezet als leider en moderator in Geofictie-workshops. Hij fungeert op de achtergrond als ontwerper in zowel het creatieve proces van de workshops als in de vormgeving van de fictieve landkaarten.

cas

Naast het freelance werk dat Cas doet voor de Studio is hij eigenaar van zijn eigen reclamebureau.Daan de Clercq

daan

Moderator, Workshopleider

Genealoog, Historicus, Zelfstandig ondernemer.

Daan heeft een bijzonder talent voor heldere communicatie met een frisse dosis humor.

Hij is bij het begeleiden van grote groepen onze vertrouwde roadcaptain.

daan biza


MICHEL BAKKER

Marketing & IT specialist, directeur/eigenaar van Netstone B.V., onafhankelijk creatief denker met focus op psychologische en filosofische processen.

Helpt de studio sinds 2007 met marketing & strategie en is een belangrijk onafhankelijk klankbord.

Michel is een specialist in veranderingsprocessen.GERARD SCHOEMAKER

Cartograaf, illustrator, begeleider van workshops, zelfstandig kunstenaar, ondernemer en lid van het Genootschap van Geofictie. 

Gerard werkt nauw samen met Martijn Kessler vanaf 1994. De samenwerking tussen Martijn Kessler en Gerard Schoemaker is door het succes van hun producten geëvolueerd in een hechte creatieve samenwerking. Op de achtergrond fungeert Gerard Schoemaker als rustpunt in de organisatie van Studio Kessler en als belangrijke inspirator /ontwerper.

gerard ws kl

Naast het vele free-lance werk wat Gerard doet voor Martijn Kessler beheert hij zijn eigen Atelier voor Toegepaste Kunst en is een vermaard portrettist, inspirerende animator in creatieve processen en cursusleider.

Martijn Kessler doet verder regelmatig beroep op een aantal freelancers voor het begeleiden van workshops en het vervaardigen van fictieve landkaarten en werkt samen met een aantal bedrijfscoaches en organisatie-adviseurs.

Onze stagiaire Nadine Bakker is een 4e jaars studente Toegepaste Psychologie en staat bekend om haar creativiteit, scherpe blik en improvisatievermogen tijdens workshops en trainingen. Door de jaren heen heeft Nadine ervaring opgedaan als adviseur en trainer bij verschillende trainingsbureaus.