Geheel in studentikoze stijl werd afgelopen vrijdagavond op het dakterras van LKvV, de Landelijke Kamer van Studentenverenigingen, "De Wereld van de LKvV" onthuld. De kaart geeft inzicht in de spilfunctie van de vereniging in de studentenwereld. Het heeft lijnen naar het bedrijfsleven en de politiek en fungeert als kweekvijver voor (bestuurlijk) talent.

 Associatieve landkaart vervaardigd voor de Landelijke Kamer van Studentenverenigingen, “De Wereld van de LKvV”. De kaart geeft inzicht in de spilfunctie van de vereniging in de studentenwereld. Het heeft lijnen naar het bedrijfsleven en de politiek en fungeert als kweekvijver voor (bestuurlijk) talent.

Minerva Sub

Deze kaart is een associatieve cartografische weergave van de geschiedenis en de processen die de roemruchtige Studenten Societeit Minerva haar identiteit geven. Een ingewijde zal de werkelijke geografische structuur van de grote zaal in de Societeit linksonder, centraal op de kaart, herkennen. Het daar gelegen meer en de omliggende gronden zijn een metafoor voor het hart van de Vereniging. In het gebergte, dat zich in een halve maan rond de grote zaal krult, huizen de commissies.

  Minerva Commissie Detail

De zeestraat, die diagonaal door de kaart loopt, en het land daaronder geven de chronologie van de jaargang weer. Boven het gebergte treft men de provincie Lugdunum Domorum, feitelijk een stadsplattegrond van Leiden waarin alle huizen van Minerva zijn opgetekend. Langs de verschillende rivieren, stromend van noord naar zuid, vindt men achtereenvolgens de Subverenigingen, de geschiedenis van de Societeit en de geschiedenis van de Vereniging. Rechts van de stad Civitas Minervae, waar de rivieren afwateren, is een landstreek gesitueerd gewijd aan de horizontale verbanden.

Minerva Civitas Detail

Het scherpe oog zal de mores van de Vereniging en de Societeit kunnen ontdekken in de talloze details. De kaart is vervaardigd ter gelegenheid van het veertigste lustrum van de Societeit Minerva, in opdracht van de lustrumcommissie.

Minerva Paradoxia

 

De Queeste van de Almanak Commissie, 2010, U.V.S.V/N.V.V.S.U., het Utrechtse Studenten Corps.

annemak

De ouders van de leden van een Almanak Commissie van de UVSV/NVVSU hebben deze kaart laten maken als cadeau voor hun kroost. Op de Kaart is af te lezen hoe de leden van de commissie een halfjaar lang bezig zijn geweest met hun queeste. Het verzorgen van een Almanak voor een studentenvereniging is een verfijnd proces en zit vol met bijzonderheden, traditie en humor. Voor ons als kaartenmakers is dit zo’n beetje het neusje van de zalm. Een bijzonder verhaal, een zeer warm geschenk, een proces vol emotie.
(Origineel A4 formaat, 2010)Kwadraad_8 1mb

Visualisatie van het jaarplan van de zorginstelling Kwadraad.

 geo info 1mb

Visualisatie van een symposium voor de GIS wereld op het Geo-fort bij Leerdam