logo_boord.2014 In dit portfolio vindt u een overzicht van een aantal grotere communicatie projecten voor het bedrijfsleven. De zogenaamde roadmappingtrajecten.
dt-groot De probleemstelling: Deutsche Telekom worstelde met het vraagstuk hoe het een gigantische reorganisatie, die invloed zou hebben op tachtigduizend werknemers, zou kunnen communiceren naar alle betrokkenen. De hele structuur van het bedrijf, dat gevormd was in de tijd van analoge telefonie, ging overstag.

dt_detail

 Deutsche Telekom zocht een makkelijk leesbaar, compact en helder instrument voor topdown communicatie waarmee de chaotische structuur van de oude situatie en de wegen die leiden naar de toekomst duidelijk zouden worden gemaakt.

De oplossing: Geïnspireerd door eerder werk dat wij voor Deutsche Telekom hebben gedaan, hebben wij dit project vormgegeven. Samen met DT, in een viertal workshops, creëerden we de bovenstaande kaart waarop duidelijk te zien is hoe de oude situatie (links), de nieuwe situatie (rechts) en weg daar naartoe is aangegeven. Op de kaart is zichtbaar hoe de organisatie is veranderd en welke kansen en bedreigingen er verwacht werden tijdens de reorganisatie.

ING Web

ING, De probleemstelling: Geïnitieerd door het Basel III akkoord, waarin de ING gedwongen werd grote onderdelen van hun conglomeraat af te stoten, zocht de bank een tool om de branding en de beursgang van hun Oost-Europese en Aziatische verzekeringspoot te communiceren aan alle betrokkenen. Zij zochten een helder beeld waarin de huidige situatie, de beoogde toekomst en de weg daar naartoe gevisualiseerd werd. Het document moest een committerende rol spelen en ondertekend worden door de directeuren van de Oost-Europese en Aziatische deelmaatschappijen die het op hun beurt weer konden gebruiken in de communicatie naar hun teams.

ing

De oplossing: Samen met de communicatiedeskundigen van de ING ontwikkelden wij de bovenstaande kaart waarop transformatie, de nieuwe branding en de beursgang op een eenvoudige en inspirerende manier wordt uitgebeeld. De kaart is opgebouwd uit een oud gedeelte (links, de oude situatie), het middenstuk (de reis door de beursgang) en het nieuwe land (rechts, de toekomst).

Einresultaat strategiesessie met Philips-lightning. De kaart was in deze sessie het doel en is na de workshop verder veredeld.

Einresultaat strategiesessie met Philips-lightning. De kaart was in deze sessie het doel en is na de workshop verder veredeld.

DT traject2 2015De kaartenserie die u boven ziet is een impressie van de vervaardiging van een roadmap voor een veranderingsproces van T Mobile. De witte kaart is een werkkaart en het uitgangspunt van een van de workshops. De uiteindelijke roadmap vindt u hieronder.

In een serie van 4 workshops met verschillende onderdelen van T Mobile NL werd er met het maken van de kaart draagvlak en inzicht gevonden voor het veranderingsproces.

TMobile9 martijn kessler

SNS Bijz. B.Routekaart voor SNS Reaal Bijzonder Beheer. Manifest/communicatie-instrument. De kaart werd grotendeels in workshopverband vervaardigd en speelde een rol in de creatie van dezelfde beeldvorming bij de projectleiders en de directie.

Kaart vervaardigd voor KPN Mobile, getoond wordt de geschiedenis van het bedrijf

Kaart vervaardigd voor KPN Mobile ter gelegenheid van een groot jubileum, getoond wordt de roerige geschiedenis van het bedrijf en de opkomst van de mobiele telefonie.

nederzand FINALEMENTO

Deze kaart is een associatieve cartografische weergave van de structuur en de processen die het coachingscentrum annex strandplaats “de Vrijstaat Nederzandt” zijn identiteit geven. Hij is vervaardigd ter gelegenheid van het vijf-jarige bestaan. De grote baai centraal op de kaart is een metafoor voor het sfeervolle plein waaraan het restaurant, de kantoren en de verschillende zalen van Nederzandt zijn te vinden.

Rijkswaterstaat

Roadmap voor het LEF Future Centre van Rijkswaterstaat, proud to facilitate the facilitators!