Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER

Martijn Kessler

martijnkessler

“Zolang ik mij kan herinneren vertaal ik de wereld, en alles wat zich daarbinnen afspeelt naar geofictie. Ik heb een bijzondere geografische antenne. Ik absorbeer herhalende structuren in de topografie en hun raakvlakken met het leven.  Iedere organisatie, ieder proces, en iedere verhaal zie ik als een op zichzelf staande wereld die ik kan verbeelden met associatieve landkaarten. De voldoening die een persoon of een groep ervaart als zij met mij samenwerken om een ingewikkeld proces in kaart te zetten beschouw ik zelf als een van mijn grootste verdiensten”.

Eind jaren ’90, na een aantal landelijke publicaties over mijn werk, ontwikkelde ik mijn concept voor geofictieve bedrijfsworkshops en evenementen. Het bleek een gouden greep. Associatieve cartografie bleek een bijzondere verbindende en onthullende werking te hebben in groepsprocessen.

Terugluisteren:Martijn Kessler in de Thuiswedstrijd

Atelier

Het oude atelier tegenover de landgoedwinkel op Langoed de Olmenhorst dat onlangs is verbouwd tot Galerie Oogappel.

Ik raakte steeds enthousiaster over de mogelijkheden die het medium bood om draagvlak te vinden in veranderingsprocessen. Via grote opdrachten, studie en de feedback van mijn klanten en partners ontwikkelde zich de roadmap-methodiek.

Rainbow

Naast associatieve cartografie is er die ontembare drang om geofictie te creëren in de breedste zin van ’t woord. Door middel van verhalen, schilderijen en tekeningen. Bovenstaand een visualisatie van een kust die aanvankelijk ontworpen is voor een interactie project van het genootschap van geofictie.

Zowel in de communicatie- als wel de kunst opdrachten komt Studio Kessler steeds weer op een hoger plan. Onze klanten, onze partners, maatschappelijke ontwikkelingen en de voortschrijdende techniek inspireren ons continu tot nieuwe ideeën en toepassingen.

Martijn Kessler