Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER Slide STUDIO KESSLER

Workshop Frans van der heide

/ by in Design, Nieuws

Als kado voor mijn 50ste verjaardag mocht ik ‘de kaart van mijn leven tot nu toe’ bij Martijn Kessler laten maken. In eerste instantie had Martijn via mijn vrouw al veel informatie ingezameld over familie, vrienden en gebeurtenissen, en heeft hij aan de hand daarvan alles in kaart gebracht. Letterlijk!

Zijn eerste opzet werd eerst ter goedkeuring en voor verdere invulling doorgestuurd. Die was op zich al heel bijzonder, omdat op speelse wijze mijn eigen leven, in de vorm van een prachtig vormgegeven zeekaart, aan mij voorbijtrok. Familie, vrienden, gebeurtenissen, werk en woonplaatsen vonden allen een eigen plekje.

Met de dringende mededeling van Martijn dat alles (álles!) naar eigen inzicht omgegooid en aangevuld mocht worden, zijn we daarna aan de slag gegaan. Daarna meldde Martijn dat we welkom waren bij hem thuis om al onze aanvullingen en veranderingen ter plekke door te zetten.

Deze twee sessies van een uur of drie waren zeer gezellig en voor mij persoonlijk een reis terug naar het verleden. Dingen en gebeurtenissen die weggezakt waren kwamen bovendrijven en werden meteen, al dan niet met een knipoog, in de kaart verwerkt. Back to Memory Lane…

Ik moet zeggen dat de openheid van Martijn, die zichzelf niet spaarde, en de technische skills van Quintus zeer hebben bijgedragen hebben aan het geheel: Aan de hand van boeiende gesprekken, wederzijdse ervaringen, persoonlijke inzichten en zelfs levensbeschouwingen is er een resultaat neergezet waar ik met veel genoegen naar kijk en die we (!) vooral met veel plezier in elkaar gezet hebben.

Een hele bijzondere ervaring, in alle opzichten, en zonder meer een aanrader, ook voor mensen die de weg niet kwijt zijn;)