Op een vroege leeftijd raakte ik geïnteresseerd in de raakvlakken tussen mensen, het bedrijfsleven en de abstracte wereld op een kaart.  Ik volgde de Vrije Academie in Den Haag en ontwikkelde het medium tot een kunst -en communicatievorm. Tegelijkertijd deed ik ervaring op als zelfstandig ondernemer in de financiële wereld totdat ik besloot mij volledig toe te leggen op associatieve cartografie en geofictie.

Martijn mike 2

In 1989 vestigde ik mij vanuit Den Haag met mijn studio op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Eind 1990, na een aantal landelijke publicaties over mijn werk, ontwikkelde ik mijn concept voor geofictieve bedrijfsworkshops en evenementen. Het bleek een gouden greep. Associatieve cartografie bleek een bijzondere verbindende en onthullende werking te hebben in groepsprocessen. 

Het atelier tegenover de landgoedwinkel op Langoed de Olmenhorst

Het atelier tegenover de landgoedwinkel op Langoed de Olmenhorst

Ik raakte steeds enthousiaster over de mogelijkheden die het medium bood om draagvlak te vinden in veranderingsprocessen. Via grote opdrachten, studie en de feedback van mijn klanten en partners ontwikkelde zich de roadmap-methodiek.

geofictie

Naast associatieve cartografie is er die ontembare drang om geofictie te creëren in de breedste zin van ’t woord. Door middel van verhalen, schilderijen en tekeningen. Bovenstaand een visualisatie van een kust die aanvankelijk ontworpen is voor een interactie project van het genootschap van geofictie.

De laatste jaren geef ik leiding aan een snel ontwikkelende en groeiende organisatie.

Zowel in de communicatie- als wel de kunst opdrachten komt Studio Kessler steeds weer op een hoger plan. Onze klanten, onze partners, maatschappelijke ontwikkelingen en de voortschrijdende techniek inspireren ons continu tot nieuwe ideeën en toepassingen.

 Martijn Kessler